Ruimte voor de RijnlandRoute

Bijna een miljard euro gaat hij kosten en in 2020 moet hij klaar zijn. De omstreden RijnlandRoute, die Leiden en Katwijk met elkaar moet verbinden, is een van de grootste projecten voor de komende periode. De weg moet grote infrastructurele problemen in de regio oplossen en met name de bereikbaarheid van Leiden en Voorschoten verbeteren. Dit zorgt volgens de Provinciale Uitsnede_2_tracesStaten voor een flinke economische ontwikkeling van de Leidse regio.

De route, die onder meer dwars door de Papewegsepolder loopt, heeft op een hoop verzet kunnen rekenen van omwonenden. Wij namen de auto en zochten deze mensen op.

De komende dagen kunt u op deze site onze route volgen en de verhalen van omwonenden lezen.  Wat doe je als er ineens een provinciale weg door je achtertuin wordt aangelegd?

Ruimte voor de RijnlandRoute
Björn Beerthuizen