De Rijnlandroute: Koppel begint Bed & Breakfast aan de rand van de Oostvlietpolder

De Rijnlandroute, die onder meer dwars door de Papewegsepolder en de Oostvlietpolder loopt, heeft op een hoop verzet kunnen rekenen van omwonenden. Wij sprongen op de fiets en zochten deze mensen op. Vandaag in onze serie: Niels en Willemijn Menken.

 

IMG_6681a

Niels en Willemijn Menken hebben afgelopen januari hun nieuwe huis aan de Vlietweg gekocht en kijken uit over de Oostvlietpolder. ”We gaan hier een Bed & Breakfast beginnen”, aldus Willemijn. Het huis is een oude boerderij en vormt de perfecte locatie voor zo’n onderneming. De toekomst zien Niels en Willemijn dan ook met vertrouwen tegemoet: ”De aannemer voor de verbouwing is net weg!”

 

”Als we goed geïnformeerd zijn, komt de nieuwe weg hier net ver genoeg vandaan om er geen last van te hebben en met de verbreding van de Europaweg valt het hopelijk wel mee.” Ook over de hinder in de tijd waarin het plan gerealiseerd dient te worden, is het koppel optimistisch. ”De weg aan ons huis is toch veel te smal om veel goederen over te vervoeren.” Ze denken dat het met de eventuele daling van de waarde van hun huis wel mee zal vallen. De locatie blijft prachtig aan de rand van de polder en ze hebben met de gegeven kennis ook niet minder voor betaald.
Een beetje reserve is er nog wel. In een oudere versie van het plan zou de nieuw aan te leggen weg het huis van de buren wegnemen, maar dat is nu van tafel. Alhoewel: ”Je weet nooit wanneer ze zo’n plan weer van de plank halen, dat risico hebben we maar genomen.”

 

Dit artikel is de tweede in een serie van vijf:

http://www.staatvandeprovincie.nl/zuid-holland/?p=2645

http://www.staatvandeprovincie.nl/zuid-holland/?p=2120

http://www.staatvandeprovincie.nl/zuid-holland/?p=474

http://www.staatvandeprovincie.nl/zuid-holland/?p=2892

IMG_6679a

 

 

De Rijnlandroute: Koppel begint Bed & Breakfast aan de rand van de Oostvlietpolder
Gerjan Ekenhorst
Vera van der Kaap