Geen doden en gewonden bij brand in LUMC

Donderdagochtend woedde er een grote brand in het technische gedeelte op het dak van een bijgebouw van het Leids Universitair Medisch Centrum. Hierbij zijn geen doden en gewonden gevallen. De brand ontstond door werkzaamheden. In eerste instantie werd er gedacht aan explosies van zuurstof of gasflessen, maar dit bleken enkel knappende dakplaten te zijn.

 

De brandweer en de politie hebben inmiddels vrij gegeven dat er door de brand geen doden en gewonden zijn gevallen. Even leek er iemand vermist te zijn, maar dit blijkt vooralsnog niet te kloppen. De brand is inmiddels meester en vormt geen dreiging meer voor mensen in de omgeving. De aanwezigheid van giftige stoffen is ook uitgesloten, wat betekent dat er niemand geëvacueerd hoeft te worden en mensen rustig verder kunnen met hun dagelijkse bezigheden.

 

Geen doden en gewonden bij brand in LUMC
Roy Schutte