Provinciale fracties bundelen krachten met premier

Mark Rutte doet mee aan de verkiezingscampagne voor de Provinciale Statenverkiezing. Dit vertelde hij 3 februari in een interview aan het NRC.

Omdat Rutte zelf niet verkiesbaar is, houdt hij zich over het algemeen op de achtergrond tijdens dergelijke verkiezingen en mengt hij zich maar kort in het debat. Dit jaar wordt dat anders. Tegen het NRC zegt hij dat hij waarschijnlijk aan een paar debatten mee gaat doen.

De VVD bevestigt dit bericht, maar zegt dat er nog geen concrete plannen zijn. NRC quote dat de campagne vanaf januari al bezig is, maar de persvoorlichting benadrukt dat de plannen met betrekking tot de participatie van de premier nog uitgewerkt moeten worden. Aan welke debatten hij mee gaat doen is nog niet bekend. De VVD doet nog geen uitspraken over in welke provincies Rutte campagne zal voeren.

Rutte’s aanwezigheid bij de Provinciale Statenverkiezingen komt door de invloed van deze verkiezingen op de uitslagen van de Eerste Kamerverkiezingen in mei. De verkozen Statenleden van de provincies zullen op hun beurt de leden van de Eerste Kamer kiezen.

Provinciale fracties bundelen krachten met premier
Ester Zoomer