Veel klachten over Arriva-buslijnen Hoeksche waard

De nieuwe busdienstregeling in de Hoeksche Waard van Arriva zorgt voor veel klachten. Volgens een poll is 60 procent van de bewoners niet te spreken over de veranderingen.

In de Hoeksche Waard zijn per 25 januari tien buslijnen geschrapt. De reizigers klagen volgens SP-Statenlid Lies van Aelst over de slechte bereikbaarheid van bepaalde locaties, zoals scholen in het gebied. Ook de prijsstijging is een veelgehoorde klacht.

“Ik heb van verschillende mensen mondelinge klachten en enige klachten per e-mail gehad. Ook heb ik een groot deel van sociale media opgepakt”, vertelt Van Aelst aan Destaatvandeprovincie.nl. “Het is heel slecht voor kleine kernen als deze niet goed bereikbaar zijn per ov.”

SP Zuid-Holland eist opheldering van de provincie en Arriva. De partij gaat woensdagavond vragen stellen aan het provinciebestuur.

Foto: Flickr, Alfenaar

Veel klachten over Arriva-buslijnen Hoeksche waard