Het Grijze Hart

De provincie Zuid-Holland heeft plannen om dwars door het Groene Hart nieuwe wegen aan te leggen. Deze wegen zullen worden aangelegd door onder andere de natuurgebieden Zaanse Rietvlied en Bentwoud. In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in 2011 werd eerder al de aanleg van een weg door het Groene Hart in opspraak gebracht door de PVV. Deze plannen zijn echter van de baan, maar nu vlak voor de nieuwe verkiezingen is het Groenlinks die hier een duidelijk standpunt over inneemt.

Volgens de woordvoerder van Groenlinks, Berend Potjer, heeft Nederland maar één Groen Hart “En dat moet groen blijven”. De petitie “Houd het Groene Hart Groen zonder nieuwe wegen!“, gestart door Groenlinks, is inmiddels 1263 keer getekend en roept veel reacties op. Over één ding zijn de aanhangers van de petitie duidelijk: een ‘geasfalteerd’ Groen Hart is geen optie.

Image3

Image2