Provincie sleept boten Oude Rijn weg

De boten die illegaal langs de openbare oevers van de Oude Rijn tussen Alphen aan den Rijn en Nieuwerbrug aan den Rijn liggen, worden vanaf half februari weggesleept. Dat meldt de provincie Zuid-Holland.

De boten worden weggesleept omdat ze het andere scheepvaartverkeer hinderen en in de weg liggen voor onderhoud aan de oevers.

De booteigenaren moeten zelf opdraaien voor de kosten van het wegslepen. “Tot nu toe hebben de eigenaren van de boten die er illegaal lagen geen boete gekregen,” aldus een woordvoerder van de provincie desgevraagd. Vanaf nu is dat dus anders. “De mensen hebben ruim de tijd gekregen om ervoor te zorgen dat ze een legale ligplaats hebben.”

Met het Verkeersbesluit voor de Oude Rijn werd vanaf april 2013 vastgelegd dat boten zonder vergunning niet mogen afmeren aan de oevers van de Oude Rijn.

Foto: Flickr, Leidenmarketing

Provincie sleept boten Oude Rijn weg