InnoSer gaat samenwerking TNO aan in Leids BioSciencePark

Foto: Flickr

De bedrijven InnoSer en TNO slaan in Leiden de handen ineen. In het Bio Science Park zal InnoSer samen met TNO diensten gaan leveren voor de biomedische sector, met name voor life science bedrijven en wetenschappelijke instituten. In de vestiging in Lelystad fokt InnoSer proefdieren.
TNO test in het BioSciencePark al jaren op proefdieren. Deze activiteiten neemt InnoSer nu over.
De provincie ontvangt regelmatig vragen van onder andere de Partij voor de Dieren over de subsidies die aan dergelijke bedrijven verleend worden. Bekend is dat InnoSer subsidie van de gemeente Lelystad heeft ontvangen, maar dat de provincie geen subsidies verstrekt aan instanties die dierproeven uitvoeren. Proeven op dieren moeten zoveel mogelijk worden beperkt en mogen volgens de provincie alleen worden verricht voor welomschreven doeleinden. De provincie is voor beperking dan wel vervanging van deze methode. TNO werkt ook aan proefdiervrije onderzoeksmodellen. Een voorbeeld hiervan is de vervanging van de Draize-test, die oogirritatie bij konijnen testte. Dit wordt nu getest op de ogen van net overleden kippen.
Organisatie Animal Rights heeft voor vrijdag 6 februari een demonstratie aangekondigd tegen de komst van de proefdierfokkerij.

InnoSer gaat samenwerking TNO aan in Leids BioSciencePark
Esha Metiary