Yes!Delft. Het pareltje van de provincie.

De innovatieve hotspot van Zuid-Holland. Zo wordt Yes!Delft genoemd. Meer dan 150 bedrijven groeiden binnen deze organisatie en haalden samen 110 miljoen euro op. Het gaat zo goed met Yes!Delft, dat er een nieuwe vestiging wordt geplaatst. Hoog tijd dus om een kijkje te nemen.

 

 

Wat is Yes!Delft?

 

Yes!Delft is de broedplaats voor startups en heeft één duidelijke missie: ‘Building tomorrow’s leading firms’. Studenten, wetenschappers en ondernemers die een technisch innovatief idee hebben, krijgen hier onderdak aangeboden, zodat zij hun plan kunnen uitwerken.

 

watisyesdelft4

 

 

Wat biedt Yes!Delft aan?

 

Yes!Delft biedt startups advies, colleges en werkruimtes aan, zodat zij een succesvol product kunnen maken. Bij werkruimtes moet je niet alleen denken aan kantoorpanden, maar ook aan technische werkplaatsen en laboratoria.

 

watbiedtyesdelftaan

 

 

Welke bedrijven zitten er in Yes!Delft gevestigd?


Yes!Delft heeft in totaal 150 bedrijven onder zich. 70 bedrijven kunnen werken in de incubator, oftewel de plek waar de werkruimtes worden aangeboden. Elk firma biedt een uniek product aan. “We willen dat de bedrijven zoveel mogelijk gevarieerde producten afleveren, zodat zij niet met elkaar gaan concurreren”, aldus Björn Bolderdijk, de marketingcoördinator van Yes!Delft. Bedrijven zijn onder andere gespecialiseerd in elektrische sportauto’s, canvasdoeken, recycling van verouderde vliegtuigonderdelen en opvouwbare containers.

 

bedrijvenyesdelft

 

 

Is Yes!Delft belangrijk voor de provincie Zuid-Holland?

 

Van de meer dan 100 bedrijven die sinds de start in 2005 begonnen zijn, is nog steeds 90% actief binnen Yes!Delft. De meest succesvolle bedrijven hebben inmiddels tientallen werknemers en miljoenenomzetten. Yes!Delft is dan ook een aanwinst voor de provincie. De provincie heeft daarom samen met de gemeente Delft en de Europese Unie 13.000.000 euro geïnvesteerd in een tweede pand. De provincie draagt zelf 1 miljoen bij. Het nieuwe pand komt naast het huidige gebouw te staan en zal ook bestaan uit werkruimtes en laboratoria waar startups zich kunnen vestigen.

 

nieuwpand

 

Yes!Delft. Het pareltje van de provincie.
Malou Stoop