Van Groningen naar Zuid-Holland

Wie zijn de verkeersdeelnemers van Zuid-Holland? Hoe reizen zij? Gaan ze stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen en zo ja, op welke partij? Staatvandeprovincie.nl vraagt het iedere dag aan een andere verkeersdeelnemer. Met vandaag: een waterbuspassagier.

IMG_0357

Alex staat met een trolley aan zijn zijde te wachten op de waterbus. Met de rivier de Maas die dwars door Rotterdam loopt, is de waterbus in sommige gevallen een ideaal middel om van punt A naar punt B te gaan. Voor Alex is het de laatste halte van een lange reis die hem vanuit het hoge noorden naar de RDM Campus (Rotterdamse Droogdok Maatschappij) brengt.

“Ik ga niet altijd met de waterbus”, aldus Alex. “Soms pak ik ook in één keer de trein en de metro naar de Heijplaat. Maar vandaag heb ik een hotel geboekt en ga ik vanaf hier over het water naar de RDM Campus om daar trainingen te geven. Dit doe ik elke donderdag en vrijdag.” Vanwege de lange afstand speelt Alex wel met het idee om naar Zuid-Holland te verhuizen. “Mijn meeste werk doe ik namelijk hier, en het is nu eenmaal een roteind reizen. Ik zal dus wel even jullie website bekijken, om mij iets beter in te lezen in alles wat er in de provincie speelt.”

Voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen zal Alex echter nog in Groningen moeten stemmen, maar daar is hij  nog niet mee bezig: “Ik heb mij daar nog niet in verdiept. Waarschijnlijk ga ik even naar de stemwijzer kijken, of stem ik op een partij als de Piratenpartij. Al doen zij deze verkiezingen geloof ik niet mee.” Verder speelt verkeer in de provincie Groningen volgens Alex een minder grote rol: “In onze provincie zijn er niet zoveel problemen wat betreft verkeer, enkel in de stad Groningen is het best een puinzooi, maar dat is meer de schuld van de gemeente zelf.”

Foto: Justin Kevenaar

Lees hier het verhaal van voetganger Anja.
Lees hier het verhaal van de treinreiziger.

Lees hier het verhaal van automobilist Karel.
Lees hier het verhaal van fietser Jochem.
Lees hier het verhaal van busreiziger Pieter.
Lees hier het verhaal van vliegtuigpassagier Ludo.

Lees hier het verhaal van metroganger Joke.

Van Groningen naar Zuid-Holland
Justin Kevenaar