Poenpraatje met Geertjan Wenneker (D66)

In Poenpraatje spraken wij Geertjan Wenneker, lijsttrekker van D66 voor de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland. We vroegen hem zijn drie grootste prioriteiten op economisch gebied met ons te delen. D66 wil de volgende punten aanpakken.

Geertjan

1. Grevelingen en Brouwersdam

“Samen met de provincie Zeeland willen we investeren in de nieuwe generatie Deltatechnologie. Zo maken we optimaal gebruik van de kracht van water, zorgen we voor schone energie en creëren we nieuwe banen. Het getij op de Grevelingen moet bijvoorbeeld worden hersteld. Dit levert een bijdrage aan robuuste natuur en de vergroting van biodiversiteit. Het herstellen van het getij maakt ook de bouw van de getijdencentrale in de Brouwersdam mogelijk.”

2. Blijven investeren in natuur

“Natuur is niet alleen mooi en zorgt voor biodiversiteit, maar het is ook een belangrijke reden waarom internationale bedrijven in de Randstad willen investeren. Hun medewerkers zijn namelijk vaak hoogopgeleid en zoeken naast een aantrekkelijke baan ook naar een fijne woonomgeving met goede zorg, cultuur en natuur. Door dit te combineren met meer recreatiemogelijkheden, kan de lokale economie ook een graantje meepikken.”

3. Duurzame energie

“De provincie biedt wat onze partij betreft genoeg ruimte – fysiek en in regelgeving – voor duurzame vormen van energieopwekking zoals windenergie, zonne-energie en biovergisting. D66 wil wel dat windmolens, zonnepanelen en andere installaties goed ingepast worden in het landschap. Bij de plaatsing van windmolens op land gaat de voorkeur uit naar een opstelling langs bestaande lijnen in het landschap, zoals kanalen en wegen. Elke gemeente draagt naar vermogen bij aan de totstandkoming van duurzame energieproductie en de provincie grijpt in als dit niet gebeurt.”

Poenpraatje met Geertjan Wenneker (D66)
Malou Stoop