“De provincie zie ik als de plek waar ik ben opgegroeid”

Passant1Jochem

Wie zijn de verkeersdeelnemers van Zuid-Holland? Hoe reizen zij? Gaan ze stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen en zo ja, op welke partij? Staatvandeprovincie.nl vraagt het iedere dag aan een andere verkeersdeelnemer. Met vandaag: de fietser.

Jochem: “Ik ben onderweg naar Oude Meer, dat is in de buurt van Schiphol. Ik heb daar een baantje voor één dag via een uitzendbureau. Morgen begin ik daar met een vaste baan, achter de receptie. Ik moet een trein en twee bussen nemen om er te komen. Maar dat ben ik wel gewend. Ik maakte altijd veel gebruik van het openbaar vervoer. Ik woonde eerst in Noordwijk en kwam elke dag naar Leiden voor mijn studie. Nu heb ik hier een huis gevonden. Ik volg de verkiezingen eigenlijk niet. Ik heb één keer in mijn leven gestemd. Ik heb geen tijd om de verkiezingsprogramma’s bij te houden. Het interesseert mij eigenlijk ook niet genoeg. De provincie zie ik alleen als de plek waar ik ben opgegroeid. Verder kan ik mij er weinig bij voorstellen.”

Lees hier het verhaal van voetganger Anja.
Lees hier het verhaal van de treinreiziger.

Lees hier het verhaal van busreiziger Pieter.
Lees hier het verhaal van automobilist Karel.

“De provincie zie ik als de plek waar ik ben opgegroeid”
Frances Vermeeren