“We zijn nu twee jaar verder en er is nog steeds geen lampje”

10994769_843285045733637_1200490950_n

Wie zijn de verkeersdeelnemers van Zuid-Holland? Hoe reizen zij? Gaan ze stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen en zo ja, op welke partij? Staatvandeprovincie.nl vraagt het iedere dag aan een andere verkeersdeelnemer. Met vandaag: de metroganger.

Joke uit Den Haag: “Zo’n drie keer per week neem ik de metro vanaf Den Haag Centraal om naar mijn bridgeclubje in Pijnacker te gaan. Over de metro ben ik erg tevreden hoor. Ze rijden eigenlijk altijd op tijd en ik weet hoe laat ze vertrekken.

Het enige minpunt was een valpartij van de trap bij station Pijnacker. Het is daar zo donker! Ik heb een brief naar de HTM (openbaar vervoer regio Den Haag) gestuurd met de vraag of ze daar een lampje zouden willen plaatsen, maar ik werd van het kastje naar de muur gestuurd. Ik heb zo’n 7 weken doorgezeurd en om toen maar van me af te zijn heb ik een schadevergoeding van 80 euro gekregen. Daar ging het me niet eens om! We zijn nu twee jaar verder en er is nog steeds geen lampje.

Het gaat eigenlijk tegen mijn principes in, maar ik denk dat dit de eerste keer wordt dat ik niet ga stemmen. Ik ben nu 78 en ben vanaf mijn achttiende iedere keer braaf naar de stembus gegaan, maar ik vind het nu gewoon een zooitje. Er zijn geen echte leiders meer. Afgelopen zondag ben ik wel naar het Buitenhof, daar gaf Diederik Samsom (PvdA) een mooi praatje. Maar zo gaat dat met alle politieke partijen; mooie verhalen, maar daarna doen ze er niets meer mee en gaan ze op de oude voet verder. Maar ja… Als ik niet stem dan gaat mijn stem naar een partij die ik niet wil. Misschien dan toch maar blanco stemmen”.

Lees hier het verhaal van voetganger Anja.
Lees hier het verhaal van de treinreiziger.

Lees hier het verhaal van automobilist Karel.
Lees hier het verhaal van fietser Jochem.
Lees hier het verhaal van busreiziger Pieter.
Lees hier het verhaal van vliegtuigpassagier Ludo.

“We zijn nu twee jaar verder en er is nog steeds geen lampje”
Cristiana Terwilliger