Onderneemster Bianca Krijgsman richt lokale zeeplijn op (fotoreportage)

P1020538

 

Onderneemster Bianca Krijgsman staat met haar natuurlijke cosmeticawinkel op Karel’s biologische markt. Ze is bezig met het bedenken van haar eigen zeepjeslijn die, hoopt ze, begin van het najaar klaar is voor de markt.

 

P1020541

 

De cosmetica die Bianca aanbiedt bevatten geen parabenen, parfum, dierlijke ingrediënten, chemische conserveringsmiddelen of andere toxinen en zijn dierproefvrij. Je betaalt wat meer, maar dankzij Bianca’s kennis weet je als consument precies wat je koopt.

 

P1020539

 

Haar huidige producten krijgt ze aangeleverd en zijn dus niet vanuit de streek. Door vragen van de klant heeft zij een goed beeld van waar nog behoefte aan is. De zeep die ze wil maken, ruikt naar patchouli, lavendel of roos. Begin juni zal Bianca beginnen aan een workshop zeep  maken, zodat ze volledig voorbereid de markt in duikt.

 

 

bianca

 

Vijftien stukjes van dezelfde soort zeep maken, kost zo’n vijf tot zes weken tijd. Het is dus een tijdrovend proces. Bianca wil de zeep gaan verkopen voor zo’n zes euro voor 100 gram. Dat is twee euro goedkoper dan de zeep die ze nu al aanbiedt. Naar verwachting zal de verkoop dan ook redelijk lopen. Maar voor de winst hoeft ze het eigenlijk niet te doen. “Ik vind het ook vooral leuk om zelf een zeep-lijn te maken. Maar als je kijkt hoeveel tijd ik daar in moet steken, dan is het zeker niet winstgevend.”

 

Onderneemster Bianca Krijgsman richt lokale zeeplijn op (fotoreportage)
Vienna Beenhakker