Luxe bus bevalt goed

Het Rijk en de provincie investeren samen 400 miljoen euro voor een hoogwaardig openbaar vervoersnet (HOV) in de hele provincie. Is het de investering waard? De busreizigers van de eerste HOV-buslijn van Zuid-Holland, lijn 400 tussen Leiden en Zoetermeer, geven hun mening over het nieuwe R-net. Een nette bus die op tijd rijdt maar nog wel kleine verbeteringen nodig heeft.

Elvira van der Zwan: “Ik kom nu uit Zoetermeer. Ik merk niet echt dat de bus nieuw is. Alleen de kleur van de bus is anders en de haltes zijn veranderd. Voor de rest is er niet veel extra’s volgens mij. Gelukkig merk ik het prijsverschil niet, want ik reis als student gratis. Ik vind het fijn dat de nieuwe buslijn betrouwbaar rijdt maar de extra investering in deze bus was niet nodig geweest.”Elvira van der Zwan

WiertWiert Berghuis
“Ik ben opgestapt bij de Korevaarstraat. Ik neem deze lijn sporadisch. Ik wist niet dat de bus nieuw was maar ik merk wel dat het hoogwaardig openbaar vervoer is. Ik vind het wel prettig dat je meer ruimte hebt. De stoelen zijn beter. Het lijkt alsof je in een touringcar zit.”

MartijnMartijn Wildschut
“Ik pak deze bus altijd vanaf Zoetermeer centrum west. Ik nam ook altijd al de oude lijn, 365. Deze bus is wel beter. Hij rijdt goed op tijd. De bus zelf is nu een andere kleur en de haltes zijn opgeknapt. Van binnen is hij voor de rest hetzelfde. Ik maak gebruik van de wifi maar die doet het niet altijd. Je kan soms niet inloggen. De nieuwe haltes waren de investering van de provincie wel waard. Die waren eerst erg vervallen.”

IsabellaIsabella Gazzoli
“Ik neem al vijf jaar deze lijn vanaf Zoetermeer Meerpolder. De haltes zijn opgeknapt en de bus ziet er goed uit. Je hoeft niet lang te wachten maar het is wel duur. De parkeerplaatsen bij de haltes vallen erg tegen. Vooral bij Meerpolder, kijk maar! Niemand kan zijn auto kwijt en er is alleen nog maar zand, geen verharde weg. Nu moet ik mijn auto in een woonwijk zetten. Dus voor een echt goede service moeten de parkeerplaatsen ook af zijn. Drie maanden geleden was er een hele openingsceremonie, maar alleen het bushokje is nu goed.”

Luxe bus bevalt goed
Frances Vermeeren