“Weggebruikers A20 hebben geen alternatieve route” (audio)

Schermafbeelding 2015-02-09 om 17.27.08De weggebruikers van de A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht hebben geen alternatieve route wanneer er file staat. Dat stelt verkeersmanager Tim Blanken van Verkeersmanagement desk Zuid-Holland desgevraagd.

 

De enige provinciale weg in de buurt is de N219. Omrijden via deze route is vaak geen optie, omdat het voor weggebruikers met bestemming Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht flink om is, aldus Blanken.

 

Op de A20 gebeuren zo’n 15 ongelukken per maand. Dit zorgt elke week voor lange files. Sinds 2012 wordt regelmatig aandacht gevraagd voor de veiligheidssituatie op het smalle wegdek.

 

Beluister het audiofragment met Tim Blanken:

 

“Weggebruikers A20 hebben geen alternatieve route” (audio)
Frances Vermeeren