Havengigant mogelijk schuldig aan marktmanipulatie

ECT, de grootste containerverwerker in de Rotterdamse haven, wordt verdacht van marktmanipulatie. Dat meldt het Financieele Dagblad.

 

3950609590_f3bbc83d07_o

© RNW.org

 

Het bedrijf zou voorrang geven aan binnenvaartschepen die door ECT zelf worden gehuurd om lading van en naar het achterland te vervoeren. Dit zou de concurrentiepositie in de Rotterdamse haven verstoren. Meerdere binnenvaartbedrijven hebben hierover hun beklag gedaan tegenover het FD.

 

Het is aan het licht gekomen dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in augustus een onderzoek heeft gestart naar het bedrijf. Naar aanleiding van de berichtgeving in het FD erkent ECT dat er een onderzoek is gestart. Het bedrijf geeft echter aan niet op een “oneigenlijke manier” onderscheid te hebben gemaakt tussen binnenvaartschepen.

Havengigant mogelijk schuldig aan marktmanipulatie
Ali Şahin