Protest tegen dierenproeven in Leiden(video)

Afgelopen vrijdag voerde dierenrechtenorganisatie Animal Rights actie tegen InnoSer, dat zich zal vestigen in het gebouw van TNO in het BioSciencePark in Leiden. Ze werden bijgestaan door de Leidse afdelingen van GroenLinks, SP en Partij voor de Dieren.

Dierenproeven worden voornamelijk aangepakt op gemeentelijk en nationaal niveau, maar volgens Animal Rights-oprichter Robert Molenaar is dit een onderwerp dat ook op provinciaal niveau een rol zou moeten spelen. Het beleid in de provincie is dat er geen subsidies worden verstrekt aan bedrijven die gebruik maken van dierproeven, maar dat er wel subsidie beschikbaar is voor het ontwikkelen van dierbesparende technieken. Ook dit vindt plaats bij TNO.

Protest tegen dierenproeven in Leiden(video)
Esha Metiary