Een recordaantal Nederlandse bedrijven op biologische beurs Duitsland

Dit jaar zijn 100 Nederlandse bedrijven aanwezig op de BIOFACH, de grootste internationale vakbeurs voor de biologische landbouw. De beurs zal op 11 en 12 februari plaats zal vinden in Neurenberg.

 BIOFACH

 

Op de beurs krijgen 100 Nederlandse bedrijven de kans om biologische producten uit eigen land te presenteren aan een groot internationaal publiek. Beursbezoekers kunnen nieuwe Nederlandse producten, innovatieve ideeën en duurzame technieken ontdekken door een innovatietour te doen langs de Nederlandse standhouders.

 

De Ecodome, een Nederlands bouwwerk dat opgetrokken is uit duurzaam materiaal, zal de kennis en kunde van de biologische land-en-tuinbouwbedrijven tentoonstellen tijdens de BIOFACH. Via multimedia zal er uitleg gegeven worden over innovaties en toonaangevende bedrijven die een rol spelen in de biologische landbouw.

 

Duitsland is een belangrijke handelspartner. Het luk onze oosterburen namelijk niet meer om te voldoen aan de stijgende vraag naar de biologische landbouwproducten, Nederland kan hier als agrarische exporteur optreden.

 

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken zal een bezoek brengen de BIOFACH en opent het door Nederland georganiseerde seminar over innovatie in de biologische landbouw. De Duitse minister van Landbouw, Christian Schmidt, zal hier bij aanwezig zijn.

 

Bron: www.rijksoverheid.nl

 

Een recordaantal Nederlandse bedrijven op biologische beurs Duitsland
Sanne Wolters