Eerst uitbreiding Rotterdam Airport, dan onderzoek naar overlast: ‘Heel slechte zaak’

4476478177_3e797d7557_o

Het onderzoek uit 2013, onder bewoners naar geluidsoverlast van Rotterdam-The Hague Airport, deugt volgens GroenLinks niet. Zij verwoorden hiermee de kritiek van onder andere de Zuid-Hollandse Milieufederatie en gemeente Lansingerland. GroenLinks-Statenlid Alfred Blokhuizen zegt dat het oorspronkelijke onderzoek volgens de milieupartners van GroenLinks onzorgvuldig is geweest. Er zouden uit het onderzoek alleen algemene conclusies worden getrokken omdat het onderzoeksgebied te groot zou zijn. In 2013 is niet gekeken naar specifieke plaatsen.

 

“Het is een kwalijke zaak om de luchthaven eerst een uitbreidingsvergunning te geven, en dit dan pas te bespreken met de omwonende burgers. Heel slecht. Een goede nachtrust is niet meer mogelijk rondom Rotterdam-The Hague Airport”, legt Blokhuizen desgevraagd uit.

 

GroenLinks wil dat de Bestuurlijke Regiegroep van Rotterdam-The Hague Airport (BRR) nieuw bewonersonderzoek doet, voordat een besluit over de uitbreiding van het vliegveld wordt genomen. De BRR heeft in december 2014 besloten pas een nieuw bewonersonderzoek uit te voeren nadat er een besluit is genomen over de uitbreiding van de luchthaven.

 

Foto: Flickr, stmaartenpiloot

Eerst uitbreiding Rotterdam Airport, dan onderzoek naar overlast: ‘Heel slechte zaak’
Frances Vermeeren