Jachtopzichter overtreedt eigen regels (update)

Woensdag meldde staatvandeprovincie.nl dat Carla van Viegen, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren voor de Provinciale Statenverkiezingen van Zuid-Holland, schriftelijke vragen heeft gesteld over de illegale jacht op de beschermde houtsnip door een jachtopzichter, zijn ambtsvoorganger en vier jagers.

Bij Omroep West weerspreekt opzichter van het Landgoed Duijvenvoorde Harry van Berne dat hij door een fotograaf betrapt werd terwijl hij jacht maakte op de vogel. ‘Er is helemaal niet op de houtsnip geschoten, en dat zal in de toekomst ook nooit gebeuren!’ Tijdens de eenden- vossen- en duivenjacht vloog een vluchtende houtsnip volgens Van Berne tegen een boom.

Fotograaf Guido Aijken, die beweert het bewijs voor de illegale jacht geleverd te hebben, houdt vol dat hij getuige was van de jacht op de houtsnip. Naar aanleiding van deze foto’s stelde de PvdD provinciaal en landelijk Kamervragen. Stichting Duijvenvoorde stelde ook een onderzoek in naar de gedragingen van de jagers.

Foto: Flickr

Jachtopzichter overtreedt eigen regels (update)
Michiel van Gruijthuijsen