Ook provincie vindt risicokaart ontoereikend

Brand_bij_Marbon,_overzichtDe risicokaart van de provincie Zuid-Holland informeert de burger onvoldoende. Dat bleek toen de kaart werd voorgelegd aan Rob Punselie en Martijn van der Heijden, experts in online communicatie van ContentKings, en een testpanel van vijf studenten. De provincie is het daarmee eens.

De risicokaart moet de burger inzicht geven in mogelijke gevaren in de omgeving , maar lijkt daar op dit moment niet in te slagen. Gerard Hofstede, woordvoerder van commissaris van de Koning Jaap Smit, laat in een reactie weten: “Wij zijn het ermee eens dat de risicokaart verbeterd moet worden. De huidige risicokaart is verouderd en niet meer effectief als communicatie-instrument.” Daarom werkt de provincie aan een nieuwe kaart, die geschikt is voor nieuwe media en waarin informatie over potentiële risico’s op een eenvoudige en toegankelijke manier wordt gepresenteerd.

Toch zal de huidige risicokaart nog een aantal jaar in de lucht zijn. Hofstede: “Helaas kan een nieuwe kaart niet van vandaag op morgen ontwikkeld worden.” De provincie wil daarom eerst de huidige kaart aanpakken door technische problemen en knelpunten te verhelpen en de betrouwbaarheid te verbeteren.

Ook provincie vindt risicokaart ontoereikend
Fenna Blaas