Lokale partijen werken samen bij verkiezingen

Lokale partijen gooien het roer om bij de aankomende Provinciale Statenverkiezingen. Om meer invloed te krijgen in de Eerste Kamer en het provinciehuis gaan minstens één op de zes partijen samenwerken. Dit blijkt uit een inventarisatie van het NRC Handelsblad.

 

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen behaalden de locals ongeveer 30 procent van de stemmen, maar in de Eerste Kamer en het provinciehuis niet eens 2 procent. Hier hopen zij nu met een samenwerking verandering in te brengen. Allerlei uiteenlopende lokalen gaan bewegingen vormen in elf van de twaalf provincies. Er komen partijbundelingen met namen als Groninger Belang en Lokaal Brabant. Alleen de Friese locals doen niet mee.

 

De verkiezingen vinden plaats op 18 maart 2015.

Lokale partijen werken samen bij verkiezingen
Iris te Voert