“Niemand staat meer voor zijn ideologie!”

IMG_0248

Wie zijn de verkeersdeelnemers van Zuid-Holland? Hoe reizen zij? Gaan ze stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen en zo ja, op welke partij? Staatvandeprovincie.nl vraagt het iedere dag aan een andere verkeersdeelnemer. Met vandaag: de automobilist.

“Nee, niet echt. Eigenlijk helemaal niet, er zijn teveel partijen en het is allemaal versplinterd…niemand staat meer voor zijn ideologie!”

De gepensioneerde Rotterdammer Karel staat bij het tankstation zijn auto bij te tanken en geeft aan dat de Provinciale Statenverkiezingen hem weinig doen. Hij is door ontwikkelingen in het verleden het vertrouwen in de politiek kwijt. Toch gaat Karel wel naar de stembus: “Ja ik ga wel stemmen, maar tegenwoordig stem ik met alles op 50Plus. Dat is naar mijn idee de enige partij waar ik nog iets aan heb. Vroeger stemde ik op de KVP omdat ik Katholiek ben opgevoed, en later ging mijn stem vaak naar de VVD, maar daar heb je nu ook niets meer aan. Dus dan blijft voor mij 50Plus over.”

In zijn mening over de rol van de provincie blijft Karel duidelijk: “Dat gaat grotendeels langs mij heen. Nee, ik zou werkelijk waar niet weten wat voor besluiten ze daar maken. Maar als ik toch wat advies mag geven over het onderwerp verkeer: zet het belastinggeld niet meer op de bank, maar investeer eens in de milieubestrijding. We betalen al genoeg belasting, maar naar mijn idee zetten ze het meeste hiervan op de spaarrekening. Daar is het niet voor bedoeld!”

Foto: Justin Kevenaar

Lees hier het verhaal van voetganger Anja.
Lees hier het verhaal van de anonieme treinreiziger.

Lees hier het verhaal van busreiziger Pieter.
Lees hier het verhaal van fietser Jochem.

“Niemand staat meer voor zijn ideologie!”
Justin Kevenaar