“Ook al ben je vier jaar lang zichtbaar, mensen weten nog steeds niet wat je doet.”

“Goh Lies, zou je eigenlijk op de lijst willen voor de Provincie?” Met die vraag begon de politieke carrière van SP Statenlid Lies van Aelst, die destijds nog maar 17 lentes jong was. Nu, 7 jaar later, is het Provinciehuis in Den Haag haar geen vreemde meer en is het een waarlijk tweede thuis geworden voor de Gorichemse. Sterker nog, momenteel is ze in de race om voor de derde keer herkozen te worden als Provinciaal Statenlid. Hoogste tijd om een bezoekje te brengen aan het Zuid-Hollandse centrum van provinciale politiek en deze jeugdige politica te spreken over ‘het leven als Provinciaal Statenlid’.

Joyce Nafzger
Frank Zwarthoed